Storvreta-Falun 7-6 (eft.str)
Superligan

Highlights: Storvreta-Falun 7-6 (eft.str)

Storvreta var nära tre poäng mot Falun men fick nöja sig med två - vann med 7-6 efter straffar.

Den som förväntade sig en sprakande tillställning när svensk herrinnebandys giganter möttes blev inledningsvis besviken. Underhållningsvärdet var inte allt för stort i början.

Matchen skulle dock explodera fullständigt i slutet. Storvreta gick in i tredje med en 3-2-ledning och drygade sedan tidigt ut den till 4-2 och senare även 5-2 när nio minuter återstod.

Falun kom ikapp med tre snabba mål men när Tobias Gustafsson gjorde 6-5 klockan 18.49 såg det ut som segermålet hade kommit. Däremot – Alexander Galante Carlström hade gått mållös hela matchen och hade ännu inte hunnit presentera sig. Han väntade tills när det var tio sekunder kvar innan han gjorde mål, vilket innebar 6-6 efter full tid.

Efter en mållös förlängning så lyckades Måns Parsjö rädda Malte Lundmarks straff, vilket gjorde att Filip Eriksson hade chansen att avgöra - och det gjorde han.

2214 åskådare såg matchen, vilket innebar ett fullsatt IFU Arena.

Resultatet innebär att Storvreta gick upp på samma poäng som serieledande Falun, 19. Däremot har man en sämre målskillnad i dagsläget vilket gör att man ligger tvåa.

Faluns tränare Thomas Holmgren: ”Matcher i direkt anslutning till ett VM är speciella, den här var inget undantag. Vi har börjat rossla igång maskineriet och nu ökar vi. Starkt att plocka igen 3 mål sista 8 minuterna på bortaplan.”

Gabriel Kohonen signerade inför matchen sitt kommande kontrakt med Storvreta, detta iträdd tröja nummer 79.

Filip Eriksson stannade till hos Per Wiklund efter matchen och gav sin syn på det som nyss skedde – se hela intervjun i spelaren ovan.

Highlights

Storvreta IBK7 - 6 e.str.IBF Falun
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror2 - 2, 1 - 0, 3 - 4, 1 - 0
Skott25 - 22 (8 - 6, 6 - 7, 7 - 8, 3 - 0, 1 - 1)
Straffmål00:007-6Filip Eriksson

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun