Allsvenskan södra

Highlights: Partille-Karlstad 8-7

Se höjdpunkterna från det allsvenska mötet mellan Partille och Karlstad.

Tabellåttan Partille bjöd på en liten skräll på fredagskvällen när de besegrade tabelltvåan Karlstad med uddamålet. Det var Karlstads andra förlust för säsongen men trots det ligger man kvar på andra platsen. Dock kan Warberg ta över andraplatsen med bättre målskillnad om de tar tre poäng mot Lerum idag. Partille i sin tur klättrade förbi Lerum och tog över deras sjunde plats. En plats Lerum tar tillbaka om de tar tre poäng mot Warberg idag.

Karlstad hade ledningen med 3-1 och 4-3 och det var först när Alexander Eriksson gjorde 5-4 efter drygt halva matchen som Partille tog ledningen för första gången. En ledning man tappade med åtta minuter kvar när Karlstad kvitterade till 7-7. Men med sju minuter kvar blev Jakob Holm matchhjälte när han satte 8-7.

Inte nog med att Jakob Holm gjorde sista målet han gjorde även två mål till och blev Partilles bästa poängplockare. Men matchens bästa poängplockare hittar vi i Karlstad och det var Anton Vestlund med 1+3.

Målvakt - Ut20:00 Tobias Jernsand

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Revansch och tre poäng för Lillån IBK Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF