Åstorp/Kvidinge vann mot Olofström
Montage
Matchrapport

Fabian Hansson tvåmålsskytt för Åstorp/Kvidinge i segern mot Olofström

ANNONS

Åstorp/Kvidinge vann mötet med Olofström hemma med 5-4 (1-0, 1-1, 3-3) på lördagen i division 1 södra Götaland herr.

– En tuff match med mycket ställningskrig. Heta närkamper och ett rafflande avslutning på matchen! En riktig skön seger säger Å/Ks tränare Conny Camper. Planens bästa spelare: Joachim Rosengren, tyckte Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper, efter matchen.

Olofströms tränare Markku Torikka om matchen:

– Först och främst så var det kul att komma till en mycket fin arena. Första perioden är mycket tempofattig från båda lagen, men när det återstår 19 sekunder så tar Åstorp ledningen med 1-0. Andra perioden börjar lika tempofattigt som första och Åstorp gör 2-0 i andra minuten. I femte minuten så gör vi 2-1, och jag tycker att vi tar över mer och mer, men inga mer mål i denna perioden. I tredje bestämmer vi att öka tempot och sätta mer tryck på de. Vi får även utdelning med två snabba mål i andra minuten, där står det 2-3 till oss och vi spelar bättre än dem, men vi tappar markering och de gör 3-3, slarv från vår sida. Sen får vi powerplay som vi tar vara på och gör 3-4. Därefter har vi många chanser, men tar inte vara på de. Sen händer något med domarparet och vi tappar matchen helt och hållet. Dem får en mycket tveksam straff där de kvitterar, och i slutet så blir vår spelare Hugo Karlsson nerknuffad och Åstorp kontrar in segermålet, mycket konstigt att bägge rättskipare missar detta. Nya tag på Torsdag.

Rikard Göransson blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål med bara 44 sekunder kvar av matchen.

Segern var Åstorp/Kvidinges sjätte på de senaste sju matcherna.

Åstorp/Kvidinge tog ledningen efter 19.41, genom Fabian Hansson på pass av Nikolaus Moberg. Efter 2.16 gjorde Åstorp/Kvidinge 2-0 genom Adam Hultberg.

Olofström reducerade dock till 2-1 genom Isak Axelsson efter 5.27 i andra perioden. Tredje perioden slutade 3-3 och Åstorp/Kvidinge vann matchen med 5-4.

Åstorp/Kvidinge har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Olofström har två vinster och tre förluster. Det här var Åstorp/Kvidinges andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Olofströms andra uddamålsförlust.

Olofström ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Åstorp/Kvidinge är på andra plats.

I nästa match möter Åstorp/Kvidinge Munka-Ljungby borta på onsdag 23 november 19.30. Olofström möter Eslöv torsdag 24 november 19.00 hemma.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug

Den här artikeln handlar om: