FBC Nyköping spelade lika mot Linköping FBC
Montage
Matchrapport

Delad pott för Nyköping och Linköping

ANNONS

Hemmalaget Nyköping och Linköping spelade oavgjort i division 1 Mellersta herr, 2-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0) på lördagen.

– Vi gör en av säsongens sämsta första perioder och Linköping förtjänar att leda matchen. I andra spelar vi upp oss och gör matchen jämn. I tredje gör vi vår bästa period och förtjänar att få med oss en poäng. Linköping spelar på sin ledning och gör det extremt tråkigt för oss under hela matchen. Vi är inte alls nöjda med vår prestation, men nu är vi äntligen igång igen efter det tråkiga uppehållet. Tack till alla som plogade sig fram till hallen och stöttade oss från läktarn 💚, tyckte Nyköpings tränare Tobias Löfvenius, efter matchen.

Linköpings tränare Marcus Johansson kommenterade matchen:

– Vi hade flera spelare borta på grund av sjukdom och fick dessutom en spelare skadad men åker upp och krigar till oss en poäng. Skapade ett par bra lägen i sudden där vi borde avgjort men ändå okej med poäng borta mot Nyköping med tanke på omständigheterna.

Linköping tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Arvid Lestander på pass av Tom Carlsson. Efter 2.13 i andra perioden slog Lucas Öijvall Perez till, på pass av Isak Palm och kvitterade för Nyköping.

Linköpings Tom Carlsson gjorde 1-2 efter 6.43 framspelad av Björn Andersson.

16.12 in i tredje perioden nätade Nyköpings Rasmus Widén och kvitterade.

Fjärde perioden blev mållös.

Nyköping har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Linköping är på sjätte plats.

I nästa match möter Nyköping Arboga borta på lördag 26 november 14.30. Linköping möter IBF Västerås söndag 27 november 13.00 hemma.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan RA19 vände underläge till seger

Den här artikeln handlar om: