Pixbo Wallenstam IBF vann mot Vänersborg

Pixbo utklassade Vänersborg på hemmaplan

Pixbo fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Vänersborg i division 1 västra Götaland herr med 12-7 (6-1, 3-1, 3-5).

Vänersborgs tränare Frederick Söderblom om matchen:

– Vi är inte med från start och kommer inte åt dem alls i början. Vi gör några ändringar och kommer närmare men vi hotar aldrig Pixbo på allvar.

Segern var Pixbos femte på de senaste sex matcherna.

Pixbo hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.09 genom Viktor Green, och gick upp till 2-0 innan Vänersborg svarade.

Innan perioden var över hade Pixbo ryckt åt sig ledningen med 6-1. Pixbo tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 7-1 innan Vänersborg reducerade.

Därefter handlade dock allt om Pixbo och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 9-2. I tredje perioden var det i stället Vänersborg som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-5 men Pixbo kunde hålla undan och vinna matchen med 12-7.

Tobias Andersson gjorde tre mål för Vänersborg och totalt fem poäng. Pixbos Gustav Eurén stod för fyra poäng, varav tre mål och Teodor Stenberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Pixbo har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Vänersborg har en vinst och fyra förluster.

Pixbos nya tabellposition är andra plats, medan Vänersborg är på sjätte plats.

Pixbo tar sig an Varla i nästa match borta torsdag 24 november 20.00. Vänersborg möter Alingsås borta lördag 26 november 14.00.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Äntligen seger för Varla mot Pixbo Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Pixbo vände underläge till seger