Bergs IK vann mot Solfjäderstadens IBK

Berg ny serieledare efter seger mot Solfjäderstaden

Berg slog Solfjäderstaden hemma med 12-6 (3-1, 4-3, 5-2) och är ny serieledare i division 1 Mellersta herr efter åtta spelade matcher, två poäng före Skälby. Skälby har dock en match mindre spelad. Solfjäderstaden ligger på elfte plats i tabellen.

– En ganska slätstruken insats av oss idag. Bevisligen räcker det ändå. Sebastian Gustafsson förtjänar beröm som kliver fram när andra inte gör det. Nya tag nästa fredag, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén.

Segern var Bergs fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Berg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.09 genom Sebastian Gustafsson, och gick upp till 2-0 innan Solfjäderstaden svarade.

I periodpausen hade Berg ledningen med 3-1. Berg var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 7-4.

Berg vann också tredje perioden 5-2 och matchen med hela 12-6.

Oliver Liedberg gjorde två mål för Berg och totalt sex poäng, Sebastian Hagberg stod för tre mål och ett assist, Sebastian Gustafsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Adam Zetterström gjorde två mål och totalt tre poäng. Solfjäderstadens Joacim Risberg gjorde två mål och spelade fram till två mål, Oscar Bierfeldt hade tre assists och Filip Nordlander gjorde två mål och totalt tre poäng.

Berg har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Solfjäderstaden har en vinst och fyra förluster.

I nästa omgång har Berg Åby borta i Åby Arena, fredag 25 november 19.00. Solfjäderstaden spelar hemma mot Skälby söndag 27 november 17.00.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2