innebandyfesten
Foto: Per Wiklund
Ungdom

Historiskt avtal skrivs för Innebandyfesten

ANNONS

Kommer spelas i samma stad i fem raka år.

Från och med 2024 fram till 2028 så kommer en av Innebandyfesten två delar att hållas i IFU Arena, Uppsala. Tanken är att JAS-festen och USM-festen kommer hållas där varannat år. Exempelvis spelas JAS-festen där 2024, och 2025 är det dags för USM-festen att inta staden. Vart den andra delen spelas offentliggörs senare.  

Femårsavtalet har Svenska Innebandyförbundet skrivit tillsammans med IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala.

– Det finns flera aspekter i det här som gläder mig i att vi nu kan presentera det här långtgående avtalet tillsammans med Upplands Innebandyförbund, Destination Uppsala och IFU Arena, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Rent geografiskt ligger Uppsala väldigt bra till och det är enkelt och smidigt att transportera sig till evenemanget. Staden har också ett positivt miljötänk vilket blir viktigt ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Man har även visat en stor offensiv vilja att ta in evenemang av den här karaktären vilket också känns väldigt roligt för vår del. Sen får det inte förringas heller att IFU Arena fått högsta betyg av våra ungdomar på tidigare evenemang, så som helhet känns det här avtalet fantastiskt.

– Genom åren har Uppsala och IFU Arena visat sig vara en fantastisk plats för att ha detta evenemang och vi ser fram emot att årligen skapa dessa Innebandyfester tillsammans! IFU Arena är en fantastisk arena och det är mycket glädjande att vi nu säkrat att vi kan skapa Innebandyfester där varje år fram till 2028, säger Tobias Linderoth, projektledare.

Även årets JAS-fest kommer spelas i Uppsala, detta under vecka 15 2023. Kommande USM-festen spelas i Falun den 31 mars till 2 april. 


Johan Samuelssons fantastiska assist

Den här artikeln handlar om: