Partille vann mot Lund Elit

Partille vände underläge och vann

Partille låg under med två mål efter första perioden i hemmamatchen i Allsvenskan södra herr mot Lund Elit. Men laget vände underläget, och vann, med 8-7 (1-3, 4-3, 3-1) i lördagens match i Partillebohallen.

– Otroligt härlig, viktig och rättvis seger. Vi maler ner deras buss och får till slut med oss tre poäng. Starkt att göra detta i ständig uppförsbacke, tyckte Partilles tränare Ricard Carlsson, efter matchen.

Lund Elits tränare Rickard Träff:

– Idrott är inte alltid rättvis och vi förlorar en match vi haft ledningen i sedan minut 1. Vi gör extremt mycket bra saker och det ska vi ta med oss.

Patrik Malmström blev matchhjälte med sitt avgörande 8-7-mål med bara två sekunder kvar av matchen.

Lund Elit var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Partille hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 5-6.

Lund Elit tog ledningen med 5-7, åter igen genom Hugo Norlund efter 4.49 i tredje perioden.

Partille gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 5-7 till ledning med 8-7. Malmströms 8-7-mål kom med 2 sekunder kvar av matchen.

Patrik Malmström gjorde fyra mål för Partille och totalt fem poäng, Rikard Eriksson stod för ett mål och tre assists och Albin Jansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Partille har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Lund Elit har en vinst och fyra förluster. Det här var Partilles tredje uddamålsseger den här säsongen.

För Partille gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Lund Elit är på elfte plats.

Partille tar sig an Karlstad i nästa match hemma fredag 18 november 19.30. Lund Elit möter Höllviken borta lördag 19 november 15.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Revansch och tre poäng för Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit