Notification

Falun Floorball Cup: Winter Games - "Ett minne för livet"

Träffa SSL-stjärnorna och spela innebandycup i mellandagarna!

Vinterupplagan av Falun Floorball Cup närmar sig.  27-29 december 2022 spelas Winter Games med hela 20 klasser, från de yngsta födda 2015 till äldsta födda 2004. 

– Vi håller just nu på att fylla på med lagen i flera olika klasser men vi vill öka deltagarantalet ytterligare. Vi är väldigt glada för alla de lagen vi fått in till cupen i nuläget. Roligt också att vi kan välkomna ett lag från Lettland som bestämt sig för att komma och spela cupen hos oss, säger IBF Faluns aktivitetsansvarig Joacim Svensson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Vi har ett unikt tillfälle att samla hela cupen inom ett väldigt litet område. Vi kommer spela hela cupen under samma tak med sex hallar igång samtidigt. Vi kommer också kunna erbjuda lunchen bara cirka 300 meter från hallarna i en annan lokal.

Arrangören har gjort några ändringar i cupens struktur. Efter noggrant övervägande bestämde man sig för att spela 5 mot 5 i alla klasser förutom i poolspel-klassen som spelar 3 mot 3. Man har även infört A- och B-slutspel för födda 2011, något som inte tidigare var bestämt.

– Vi hoppas att finalerna också kommer bli något utöver det vanliga då vi kör fullt SSL-intro med lineup och liknande. Vi kommer också självklart att ha flera av våra IBF-spelare på plats under cupens gång. På signing-sessionen kommer spelare som Omar Aldeeb, Moa Gustafsson, Lovisa Åström och Alexander Galante Carlström finnas på plats för att ni deltagare ska kunna få en autograf eller bild, säger Svensson.

Alla cupens matcher kommer att livesändas via Solidsport för de supportrar som inte kan vara på plats i Falun. Till finalerna är ambitionen att ha kommentator på plats.

Cupen sker också i samband med SSL-matchen mellan IBF Falun och Mullsjö AIS. Där gäller fri entré för alla deltagande lag i cupen. 

– Vi vill som sagt skapa en cup som är ett minne för livet. Det känns otroligt bra att vi kan väva in SSL-matchen i cupschemat och skapa en riktig bra upplevelse, avslutar Joacim Svensson.

Anmäl ditt lag på: https://falunfloorballcup.se/

För frågor kring cupen når ni Joacim Svensson på Joacim@ibffalun.com eller på 0703027779.