Över 10 000 åskådare i nya Swiss Life Arena.
Foto: IFF/Claudio Schwarz
VM 2022

Taket lyfte i Swiss Life Arena när Schweiz slog Finland

ANNONS

10 359 åskådare hejade fram Schweiz till stor revansch. ✔ Sverige mot Finland i semifinal?

Hemmanationen Schweiz har verkligen varit i blickfånget i inledningen av det här mästerskapet. Igår fick man bara kryss mot Norge (4-4), vilket var en besvikelse när man invigde nya superarenan i Zürich inör närmare 9 000 åskådare. Ännu fler, närmare bestämt 10 359, personer kom för att se när Schweiz i andra gruppspelsmatchen skulle ta sig an tuffare motstånd i form av Finland.

Att värdnationen går bra är alltid viktigt för VM-atmosfären och därför var det många som jublade när Schweiz lyckades slå Finland med 7-5. Ett bevis på att schweizarna kan gå hela vägen i turneringen, men också ytterligare ett resultat som visar att det blir allt mer öppet mellan innebandyländerna och att utgången mer sällan är given på förhand.

Foto: IFF/Claudio Schwarz

Schweizarna fick en drömstart och hade ledningen med 3-0 när bara drygt halva första perioden var spelad. Finland skulle spela upp sig och hade bitvis stort övertag spelmässigt, men schweizarna spelade smart och hade bra försvarsspel samtidigt som målvakten Pascal Meier storspelade. Manuel Maurer (Växjö) blev tvåmålsskytt och tidigare Mullsjöforwarden Jan Zaugg gjorde ett snyggt och mycket viktigt 5-3-mål.

Pascal Meier. Foto: IFF/Claudio Schwarz

Manuel Maurer. Foto: IFF/Claudio Schwarz

Schweiz sista mål blev omdiskuterat när Finland hade tagit ut målvakten och sargvakterna höll på att fixa till sargen bakom finnarnas mål, då skickade Finland bollen i just den sargen vilket gav den en märklig studs som friställde schweizarna. Se Schweiz tre sista mål i matchen i klippet här:

Resultatet innebär ett intressant läge i turneringen där mycket talar för att det blir en semifinal mellan Sverige och Finland, om Sverige inte förlorar sin sista gruppspelsmatch mot Tjeckien.

Alla VM-matcher sänds på app.floorball.sport. Sveriges alla matcher sänds i SVT.

Du kanske även vill läsa: Varmt badkar som utvisningsbänk: "Riktigt nice" Den här artikeln handlar om: