GULDEXTRA
Foton: Per Wiklund
SDF-SM 2022

Pixbo Wallenstam-talangernas tredje (!) SM-guld år 2022

ANNONS

Galna guldregnet! ✔ Daniel Kalentuns två drömmål: "Oj-oj-oj"

Oscar Hammarqvist, Daniel Kalentun, Samuel Dömstedt, Gustav Lindberg och Benjamin Schill fortsätter att ha ett helt magiskt år 2022. Pixbo Wallenstam-talangerna vann guld i både P16-SM och HJ18-SM i våras, och nu tog de sitt tredje (!) SM-guld när de vann SDF-SM.

Västsvenska var favoriter på förhand och levde upp till de höga förväntningarna. Finalen spelades mot Småland och blev riktigt jämn, men det var just Pixbospelarna som till stor del låg bakom avgörandet. Daniel Kalentun gjorde två helt fantastiska mål, som du kan se i klippet nedan, det första fick reaktionen ”oj-oj-oj” från U19-förbundskaptenen Jonatan Brolin och det andra hade gjort Alexander Rudd stolt - en fullträff på backhand rakt upp i bortre krysset.

Daniel Kalentun, Oscar Hammarqvist och Gustav Lindberg…
… kan sträcka upp tre fingrar i skyn. Foto: Per Wiklund

Samuel Dömstedt stod för ett enormt starkt förarbete till Kalentuns första mål och var också den som fick sätta spiken i kistan med sitt 6-2-mål, vilket blev slutresultatet. Innan dess hade även Oscar Hammarqvist och Gustav Lindberg gjort varsitt mål, och Benjamin Schill spelade fram till ett av dem.

Se Kalentuns båda mål och Västsvenskas guldfirande i klippet här:

Foto: Per Wiklund

Du kanske även vill läsa: Småland vann F16-guldet efter rysare mot Stockholm Den här artikeln handlar om: