Mira Markströms hattrick bestod av tre olika typer av skott.
Foto: Per Wiklund
SDF-SM 2022

Mira Markströms nya kanoner i semifinalen: "Klass rakt igenom"

ANNONS

Otrolig skillnad i effektivitet när Småland vann semifinalen mot Västergötland.

21-10 i skott till Västergötland, 0-7 i mål till fördel för Småland. Det är bland de mest otroliga resultaten man någonsin har sett ur effektivitetsperspektiv, och det kom i semifinalen i SDF-SM F16. Västergötland gjorde en riktigt bra match spelmässigt men bollen ville bara inte in, och det är inget nytt när det handlar om Småland. Det här var nämligen tredje gången de höll nollan i turneringen och de hade tidigare bara snittat ett insläppt mål per match.

Den stora anledningen till att man höll nollan igen stavas Melanie Holtorf. Målvaktstalangen från CL98IC som förra säsongen utsågs till årets rookie i JAS grupp H och Sveriges femte största talang i 05-kullen, har varit fullständigt briljant i SDF-SM och var helt omutlig i semifinalen. Offensivt var det Mira Markström, etta på samma lista över största 05-talangerna, som var rysligt effektiv med tre mål och en assist vilket bidrog till att Småland alltså gjorde sju mål på tio skott.

Den andra semifinalen vann Stockholm mot Värmland med 5-0, där var det tydligare övertag spelmässigt för det vinnande laget med 18-9 i skott. Stockholm brukar vara skickliga taktiskt och så även denna gång, ett lyckat coachdrag var att Anna Jonsson byttes in i andra perioden och hon blev målskytt direkt, varpå hon också passade fram till 3-0-målet.

Drömfinalen mellan Småland och Stockholm, Sveriges två största distrikt, spelas 14.30 och sänds på Innenbandy.tv.

Se Mira Markströms tre hattrick - ett dragskott, ett slagskott och ett handledsskott - i klippet nedan:

Den här artikeln handlar om: