Västerås IBS vann mot Telge SIBK

Målfest när Västerås IBS krossade Telge SIBK i Mälarenergi Arena (Västerås)

Västerås IBS hade inga problem med Telge SIBK i Allsvenskan västra/södra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (3-0, 3-1, 2-0).

– Vi gör en mycket stabil insats idag sett till alla tre perioderna. Vi är inte hotade någon gång av Telge i dagens match. Återigen gör laget som helhet en riktigt bra laginsats, kommenterade Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman efter matchen.

Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius tyckte till om matchen:

– Vi är inte med från start mot ett duktigt Västerås och matchen är egentligen över redan efter första perioden, tyvärr är vi inte där mentalt idag. Vi är ett ungt lag som kommer att ha toppar och dalar i år.

Därmed har Västerås IBS vunnit fyra matcher i rad.

Västerås IBS spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Gry Norstedt och ett mål av Izabell Rydell. Det skulle komma mer från Västerås IBS. Västerås IBS stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 3-0 till 6-0.

Telge SIBK reducerade dock till 6-1 genom Stina Höög efter 19.57. Västerås IBS fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Lisa Söderlund och Lisa Söderlund.

Noterbart är att Västerås IBS:s Stina Sjögren stod för ett mål och två assists, Gry Norstedt gjorde två mål och totalt tre poäng och Lisa Söderlund gjorde tre mål.

Västerås IBS har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Telge SIBK har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Västerås IBS är kvar i serieledning, och Telge SIBK stannar på fjärde plats, i tabellen.

Söndag 20 november möter Västerås IBS Skoghall borta 13.00 och Telge SIBK möter Bergs IK hemma 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86