sdf-sm 2022
Foto: Per Wiklund
SDF-SM 2022

Ledarstaben avgick en vecka innan SDF-SM: "Jättetråkigt"

ANNONS

Förre landslagstränaren Jenny Hedlund är en av tre ledare i Dalarnas F16-lag som avgick kort innan SDF-SM.

Dalarnas F16-lag såg ut att spela SDF-SM med sin tränartrio bestående av Jenny Hedlund, Andreas Kallursén och Åsa Lindström. 

Men när en vecka återstod innan turneringen så kom beskedet att ledarna valt att kliva av sina uppdrag, skriver Falu-Kurinen. De ersätts nu av Emelie Magnusson och Saga Byhlin.

Kim Karlsson, ordförande i Dalarnas Innebandyförbund, säger till tidningen att beslutet att lämna var deras eget. 

– De kände att det saknades förtroende från spelargruppen. Då valde de att kliva av och det var väl bra gjort. Nu får tjejerna åka upp till Umeå utan dem och ha en trevlig och rolig helg och förhoppningsvis få ett minne för livet, säger Karlsson till Falu-Kuriren.

Vunnit VM-guld som spelare och ledare

Jenny Hedlund har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, både som spelare och tränare. Meritlistan är tung: Som spelare vann hon SM-guld med Lockerud Mariestad samt två VM-guld, och hon fick flera utmärkelser både på nationell och internationell nivå. 

Efter spelarkarriären ingick hon länge i seniorlandslagets ledarstab och var då med och tog tre VM-guld, varav det sista kom 2017. 

Tanken var nu att hon skulle vara med i Dalarnas ledarstab i SDF-SM, men så blir alltså inte fallet. 

– Vi alla tycker såklart att det är jättetråkigt att det blev som det blivit, då vi helt ideellt lagt ner oerhört mycket tid, energi och engagemang för att vi tycker om dessa fina tjejer och sporten innebandy, säger Jenny Hedlund till Falu-Kuriren och lägger till:

– Vi betonar dock att vi oavsett om vi är kvar eller inte, fortfarande tror mycket på det här gänget och önskar dem alla stort lycka till framåt i SM.

Hör Jenny Hedlund berätta mer om hennes uppdrag när hon gästade Fredrikssons innebandypodd i höstas:

Den här artikeln handlar om: