Sandvikens AIK förlorade mot Nilsby
Montage
Matchrapport

Sandvikens AIK kunde inte stoppa Nilsbys segertåg

ANNONS

Sandvikens AIK och Nilsby möttes på söndagen i Arena Jernvallen. Nilsby hade sex vinster i rad i division 1 västra Svealand herr inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 6-7 (2-3, 1-1, 3-3).

– Vi börjar matchen bra med ett högt bolltempo och kunde rycka till oss en ledning. Sedan går vi ner lite i tempo samtidigt som Sandviken också gör det bättre och kommer in i matchen. Sandviken är ett lag som är starka fysiskt, springer mycket och gör det väldigt svårt för oss. De har även en del tekniskt duktiga spelare som vi i perioder har svårt att värja oss emot. Jag tycker de vinner lite mer kamper i matchen men när vi låter bollen rulla så är vi svåra att slå. Vi har en förstafemma som är i mycket bra form och det är de som gör våra mål framåt, men jag vill även lyfta fram tredjekedjan som sliter på bra i defensiven och gör en bra match, tyckte Nilsbys sportchef Johan Karlsson, efter matchen.

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström kommenterade matchen:

– Vi startade lite tveksamt och Nilsby fick 3-0. Vi jobbar oss in på ett imponerande sätt och hotar seriefavoriterna från Värmland. Vi är nära en poäng på slutet men hatten av för deras farliga offensiv. Hugo Jonsson var briljant idag, stundtals är vi mycket bättre och det ser lovande ut för oss som lag. Nya tag om tre veckor efter uppehållet.

I första perioden var det Nilsby som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Tredje perioden slutade 3-3 och Nilsby vann matchen med 7-6.

Noterbart är att Nilsbys Adam Colling stod för fem poäng, varav tre mål, Tom Johansson gjorde två mål och totalt tre poäng och Tom Colling gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Dessutom att Sandvikens AIK:s Hugo Jonsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till två mål och Albin Norin gjorde två mål och totalt tre poäng.

Sandvikens AIK har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna. Det här var Nilsbys andra uddamålsseger.

Det här betyder att Sandvikens AIK är kvar på fjärde plats, och att Nilsby fortfarande leder serien.

Nästa motstånd för Sandvikens AIK är LI20 IBF. Nilsby tar sig an Hälsinggården hemma. Båda matcherna spelas lördag 19 november 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: