Onyx förlorade mot Bergs IK

Berg gjorde fyra mål i tredje perioden – vann stort mot Onyx

Hemmalaget Onyx var fortfarande med i matchen mot Berg inför tredje perioden. Men där fick Berg rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2-7 (0-1, 2-2, 0-4) i matchen i division 1 Mellersta herr.

– De största tankarna efter matchen är hur vår kapten Rasmus Billnert Christianson mår och hur hans status är. Hans arbete med ett års rehab, efter förra knäskadan som jag hoppas av hela mitt hjärta inte är samma skada som gått upp, kommenterade Onyx tränare Jonas Boväng efter matchen.

Bergs lagledare Anton Nydén:

– Vi tar tre poäng och det är allt som räknas idag. Nu får vi se fram emot hemmaderbyt mot Solfjäderstaden den 18/11.

Berg tog ledningen efter 9.30, genom Sebastian Hagberg på pass av Oliver Liedberg. Efter 5.10 i andra perioden nätade Jacob Hamberg, framspelad av Leo Johansson och kvitterade för Onyx.

Leo Johansson gjorde dessutom 2-1 efter 8.22 på pass av Jürg Graf.

Bergs Sebastian Hagberg gjorde 2-2 efter 15.03 framspelad av Tobias Claesson.

Tobias Claesson gjorde dessutom 2-3 efter 17.14 på pass av Sebastian Hagberg.

I tredje perioden var Berg starkast och gick från 2-3 till 2-7 genom ett mål av Linus Linder, ett mål av Jesper Fransson och ett mål av Lucas Karlsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 02.49 kvar att spela.

Sebastian Hagberg gjorde två mål för Berg och spelade fram till två mål.

Onyx har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Berg har tre vinster och två förluster.

För Berg gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Onyx är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Onyx Skälby borta i Mälarenergi Arena (Västerås), söndag 20 november 16.00. Berg spelar hemma mot Solfjäderstaden fredag 18 november 19.40.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2