Åby förlorade mot FBC Nyköping
Montage
Matchrapport

Storseger för Nyköping borta mot Åby

ANNONS

Nyköping tog åter igen en enkel seger när laget besegrade Åby borta i Åby Arena i division 1 Mellersta herr. Nyköping gjorde hela tio mål, och vann med 10-4 (5-0, 2-3, 3-1).

– Vi kom inte upp på tårna och mötte ett bra och väldigt taggat FBC. De tog kommandot och vi skapade många lägen i vår jakt att komma ikapp efter första periodens 0-5-läge. Vi ryckte upp oss men lyckades inte komma ikapp och få det där riktiga närheten för att göra match av det till slut. Vi får jobba vidare under uppehållet och komma igen i nästa match, tyckte Åbys tränare Mikael Rondahl, efter matchen.

Nyköpings tränare Tobias Löfvenius tyckte så här om matchen:

– Vi var ruskigt sugna på att göra en bra match idag efter den dåliga insatsen senast. Vi dominerade stort och följde matchplanen perfekt i första. I andra så kliver de lite högre men det känns ändå ganska tryggt. Vi drar på oss två utvisningar som gör att Åby får lite energi. I tredje så gör vi det bra och spelar ut. Tyvärr så spelar Åby ruskigt fult och klarar inte av att spela av matchen utan att skicka vår kapten till akuten.

Nyköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Rabi Kahlaji, ett mål av Kevin Hansson, ett mål av Jesper Engström och ett mål av Linus Dahlström. I andra perioden var det i stället Åby som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-7.

Nyköping tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-8 innan Åby reducerade.

Därefter handlade dock allt om Nyköping och matchen slutade hela 4-10.

Rabi Kahlaji gjorde fyra mål för Nyköping, Rasmus Widén gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Jesper Engström stod för tre poäng, varav ett mål.

Åby har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Nyköping har tre vinster och två förluster.

Nyköping ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Åby är på tredje plats.

I nästa match, lördag 19 november, har Åby IBF Västerås borta i Mälarenergi Arena (Västerås) 16.00, medan Nyköping spelar hemma mot Linköping 15.00.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Åby vann hemma mot Finspång Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger

Den här artikeln handlar om: