Gränna förlorade mot Vinbergs IBS

Seger för Vinberg på bortaplan mot Gränna

Vinberg vann mötet med Gränna borta med 5-3 (2-0, 3-1, 0-2) på lördagen i division 1 södra Götaland herr.

– Vi förlorar rättvist mot ett piggare och effektivare Vinberg. Vi ger det ett bra försök i tredje men det räcker inte hela vägen, kommenterade Grännas tränare Lucas Kaindl efter matchen.

Vinbergs tränare Mikael Erheden:

– En riktig sexpoängsmatch som vi genomför på ett ruggigt fint vis. Vi har en 5-1-ledning efter två perioder och sedan tycker jag vi kontollerar matchen sista 20 och vinner rättvist.

I början av matchen var Vinberg starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Simon Winroth. Gränna reducerade dock till 1-2 genom Andreas Strand tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Vinberg stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 1-2 till 1-5 på bara 8.06. Lukas Johansson och Philip Broddnäs reducerade förvisso, men närmare än 3-5 kom inte Gränna. Vinberg tog därmed en stabil seger.

Robin Nyhemer gjorde två mål för Vinberg och spelade dessutom fram till ett mål.

Gränna har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Vinberg har tre vinster och två förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Gränna på tionde plats och Vinberg på nionde plats.

Lördag 19 november 12.00 spelar Gränna borta mot CL98IC A. Vinberg möter Kalmarsund hemma i Vinbergs Idrottshall söndag 20 november 16.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Gränna vann hemma mot Genarp Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna