Olofström vann mot Vetlanda
Montage
Matchrapport

Olofström segrare hemma mot Vetlanda – Hugo Karlsson matchvinnare

ANNONS

Olofström besegrade Vetlanda på hemmaplan i lördagens match i division 1 södra Götaland herr. 5-3 (3-0, 0-0, 2-3) slutade matchen.

– Vi vinner helt rättvist tycker jag. Vi spelar bra defensivt i tre perioder, vi släpper in två mål i boxen plus en i en avvaktade utvisning. I fem mot fem tycker jag vi är mycket bättre i hela matchen. Det är två bra målvakter i matchen. Mycket viktiga tre poäng så vi är med i toppen av serien. Kul med mycket folk på läktaren och jag hoppas de kommer tillbaka efter VM-uppehållet som nu kommer nästa match borta mot Åstorp/Kviding, kommenterade Olofströms tränare Markku Torikka efter matchen.

Vetlandas tränare 1. Jakob Sköld om matchen:

– Vi får en tung start i första perioden där vi inte alls kommer upp i vår normala nivå och låter Olofström styra matchen. De andra två perioderna tar vi tag i taktpinnen och då är det vi som styr på planen men utan att få den riktiga utdelningen.

Olofström spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Olof Rosenberg, Hugo Karlsson och Samuel Rönkä.

Andra perioden blev mållös. Olofström startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 3-0 till 4-0. Men Vetlanda svarade och gjorde 4-2.

Därefter var det dock Olofström som avgjorde. Laget gjorde 5-2 med nio minuter kvar att spela genom Robin Mourujärvi på pass av Alexander Zoric. Vetlanda hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-3.

Noterbart är att Olofströms Alexander Zoric hade tre assists.

Olofström har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Vetlanda har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Olofström nu ligger på fjärde plats i tabellen, och Vetlanda är på sjätte plats.

Lördag 19 november spelar Olofström borta mot Åstorp/Kvidinge 15.00 och Vetlanda mot Munka-Ljungby hemma 14.00 i Hasses Sportcenter Ney.se, Vetlanda.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug

Den här artikeln handlar om: