Halmstads IBK förlorade mot Åstorp/Kvidinge

Halmstad föll efter dålig start mot Åstorp/Kvidinge

Åstorp/Kvidinge tog greppet om bortamatchen mot Halmstad i division 1 södra Götaland herr i första perioden, och ledde med 4-0 i paus. Trots en uppryckning av Halmstad vann Åstorp/Kvidinge matchen med 6-3 (4-0, 2-1, 0-2).

– Egentligen är det några dåliga minuter i första perioden som förstör hela matchen för oss. När vi inte gör mål på våra chanser blir det tufft, kommenterade Halmstads tränare Johan Stål.

Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper tyckte så här om matchen:

– I dag var det verkligen höga höjder och djupa dalar. Emellanåt var det riktigt bra och sedan var det mindre bra. När vi sätter fart på bollen och har rörelse är det bra men vi blir ofta stillastående och spelar för svårt. Vår målvakt Erik Wennerlund gör en bra match. Vi har ju en 6-1-ledning inför sista så det är ju aldrig någon riktig fara. Det viktigaste är att vi tog tre poäng.

Segern var Åstorp/Kvidinges femte på de senaste sex matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Åstorp/Kvidinge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Jonathan Rosengren, Joachim Rosengren, Pontus Sjöberg och Otto Carlsson. Åstorp/Kvidinge hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 0-5 innan Halmstad reducerade.

Därefter kontrollerade dock Åstorp/Kvidinge spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-6. Halmstad reducerade förvisso genom två mål av Eddie Vigh, men närmare än 3-6 kom inte Halmstad. Åstorp/Kvidinge tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Åstorp/Kvidinges Jonathan Rosengren stod för tre poäng, varav två mål.

Halmstad har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Åstorp/Kvidinge ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Halmstad är på elfte plats.

I nästa match, lördag 19 november, har Halmstad Eslöv borta i Eslövshallen 12.00, medan Åstorp/Kvidinge spelar hemma mot Olofström 15.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien Åstorp/Kvidinge slog Karlskrona efter Jonathan Rosengrens dubbel