Allsvenskan södra

Kaotisk avslutning på allsvensk match

Det blev en väldigt tråkig avslutning på matchen mellan Lerum och Hovslätt i Allsvenskan Södra igår.

Nykomlingarna Hovslätt såg ut att gå mot en säker seger borta mot Lerum igår. Jönköpingslaget hade ledningen med 5-1 när det återstod två minuter kvar att spela. Men Lerum vägrade att erkänna sig besegrade och de lyckades att göra tre mål på dryga minuten, det sista inprickat 19.14.

Med bara sekunder kvar av matchen kommer Lerum i ett två mot ett läge men bollföraren får en rejäl tackling av Hovslättbacken och Lerumsspelaren flyger i backen. Kommentatorerna börjar genast att analysera om det ska bli straff, fem minuters utvisning eller matchstraff. Men det blir inget av det utan istället åker Hovslättspelaren på en tvåminutare för slag och Lerum får “bara” ett frislag till Lerums stora besvikelse.

Den hätska stämningen lugnar ner sig lite och Lerum får en sekund på sig att slå ett frislag. Man hinner få iväg ett skott som täcks bort av Hovslätt som vinner matchen med 5-4. Efter slutsignalen blossar den hätska stämningen upp igen och när lagen ska tacka varandra så börjar flera spelare att knuffa på varandra. Något som får speakern att bli orolig och han försöker kalla på domarnas uppmärksamhet i högtalarna genom att säga “jag tror att domarna behöver vara med där ute”.

En som var rosenrasande efter matchen var Lerums tränare Anton Olofsson som tågade fram med bestämda steg till domarna och sa ett par väl valda ord. När Innebandymagazinet frågar honom om situationen i slutsekunden dagen efter är han fortfarande irriterad.

– För det första ska det vara straff, spelaren slår bakifrån! Sedan kommer den andra spelaren från blindside och sänker vår spelare och det ska vara ett solklart matchstraff. De tar fel spelare för två minuter slag…. jag är så trött på att lägga 20-30 timmar i veckan på att förbereda sig för match och så blir det så här, lika bra att lägga av med innebandy för i slutändan är det fan tveksamt om det är värt att hålla på.

Se situationen i matchen och tumultet efter slutsignalen i klippet nedan. Bilder från InnebandyTV.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum