Magnus Fredriksson tyckte att ett mediokert Finland blev världsmästare 2016. VM-finalen avgjordes tillslut efter straffar i Riga vilket betydde Finlands tredje VM-guld på åtta år.
Foto: IFF
Retro

VM 2016: "Helt ny känsla med engelsk kommentator"

Innebandy-VM i Lettland var genombrottet för TV som sändes i 17 olika länder. Ett stort steg in i framtiden. Något som var både efterlängtat och nödvändigt.

Det är nya tider nu. Från mitten av 2010-talet har innebandyn blivit mer tillgänglig framför datorn eller mobiltelefonen. När innebandy VM 2016 avgjordes i Lettland och Riga hade den internationella innebandyn tagit ett viktigt kliv in i framtiden. 

En framtid som handlar om att varje match går att uppleva live oavsett vart du befinner dig i världen. Det hade naturligtvis gått att följa några av de tidigare VM-turneringarna via internet men i Lettland var det ett steg till.
- Det var naturligtvis jätteviktigt att VM-matcherna kom ut i många fler länder än Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz. Nu gjorde det detta men framförallt minns jag den nya satsningen med engelska kommentatorer. Det blev en helt ny känsla att följa innebandyn. När du klickade dig in på en match och tog del av den engelska kommentatorns härliga engagemang blev det en ny nivå på sändningarna. Det blev intressantare helt enkelt. Det var som att höra en engelsktalande Chris Härenstam kommentera innebandy, minns Magnus Fredriksson som upplevde sitt 11:e raka herr VM i Lettland.

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: