Hela turneringen avgjordes i jättearenan Hartwall Arena i Helsingfors och blev en stor publiksuccé. Förutom finalen som sågs av 13 665 personer kom många tusen till varje speldag.
Retro

VM 2002: "Som att VM uppfanns på nytt"

VM i innebandy är spelplats för historiska ögonblick. Idrottare som når sina mål eller missar sina mål. Innebandymagazinets Magnus Fredriksson summerar här VM-festen i Helsingfors 2002.

Matchen Singapore-Malaysia öppnade första tävlingsdagen i VM 2002 där samtliga spelare hade ”right-klubbor”, fortsatte med matchen USA-Australien i samma hall. Sedan kom matcher som Spanien-Italien och Holland-Japan i gruppspelet.
- Det var som att VM uppfanns på nytt, eller som den riktiga VM-premiären. Det var magiska dagar i Helsingfors. Hela turneringen spelades på samma plats i Hartwall Arena på två olika planer. Det tog max tre minuters promenad från läktaren i Hartwall Arena till B-hallen. Jag kände mig stolt som svensk när jag såg matcherna Singapore-Malaysia och USA-Australien. Jag tänkte att det var fantastiskt att få se VM-matcher med dessa nationer från andra sidan världen i en sport som har Sverige som ”uppfinnarland”, berättar Magnus Fredriksson.

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: