Finalen mot Finland blev dramatisk. Anders Hellgård avgjorde med mål i tom bur.
Retro

VM 2000: "Norge hade ingen rutin alls"

VM-festerna vi minns – och helst vill glömma. Som nedräkning till VM 2022 i Schweiz tittar Innebandymagazinet tillbaka på tidigare turneringar.

En stor svensk VM-fest i Oslo som avslutning på en formidabelt fin landslagssäsong. Synd bara att det inte känns så. VM-laget 2000 förtjänade mer, det här landslaget förtjänade faktiskt bättre än vad det blev. 
- Närheten till Sverige räddade den tredje VM-turneringen. När Tjeckien arrangerade VM två år tidigare fanns det rutin efter några framgångsrika Czech Open-turneringar. Norge hade ingen rutin alls. De norska arrangörerna gjorde sitt yttersta för att skapa en VM-fest men den var begränsad, menar Magnus Fredriksson som då bevakade sin tredje VM-turnering och följde hela Sveriges VM-resa.

- Jag minns inte vilken stad som arrangerade Sveriges gruppspelsmatcher, men vad jag minns var att jag klev av tågstationen i staden och gick direkt in till turistbyrån. Jag ville helt enkelt veta snabbaste vägen till VM-arenan. Tjejerna bakom disken på turistbyrån tittade förbryllat på mig och undrade vilken VM-turnering jag pratade om. Det enda sportevenemang de kände till var kvällens division 2-derby i fotboll.

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: