FC Helsingborg förlorade mot Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo tog bonuspoängen borta mot Helsingborg

Matchen i Superligan SSL herr mellan hemmalaget Helsingborg och gästande Pixbo var oavgjord vid full tid, 5-5. Först i förlängningen kom avgörandet, där Pixbo spikade segerresultatet, 6-5 (0-1, 2-2, 3-2, 1-0). Martin Östholm blev matchhjälte för Pixbo med sitt mål i förlängningen.

Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson om matchen:

– Riktigt skön seger med tanke på det långa uppehållet som väntar. Betydligt lättare att träna hårt efter att vunnit en så svängig match. Tycker ändå vi är bättre över tre femmor och att vi vinner rättvist.

Segern var Pixbos femte på de senaste sex matcherna.

Helsingborg tog ledningen efter 9.23, genom Linus Malmström på pass av Pontus Sölve. Helsingborg inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Linus Bergström, innan Pixbo svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Marcus Peil för framspelad av Lucas Dahlström efter 15.41.

I slutminuterna var det dock Helsingborg som tog greppet. Linus Bergström gjorde 3-2 efter 17.20, på pass av Fabian Hansson. Pixbo förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.09 innan Pixbo också avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Martin Östholm, framspelad av Oskar Weissbach.

Helsingborgs Linus Bergström gjorde tre mål.

Helsingborg har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna. Det här var Helsingborgs andra uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Helsingborg är kvar på fjärde plats, och Pixbo stannar på sjätte plats, i tabellen.

Helsingborg tar sig an Hagunda i nästa match borta söndag 20 november 16.00. Pixbo möter Gävle GIK hemma lördag 19 november 16.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun