Kalmarsund vann mot Halmstads IBK

Kalmarsund ny serieledare efter 14-2 mot Halmstad

Det blev 14-2 (4-1, 3-1, 7-0) hemma för Kalmarsund mot Halmstad i söndagens match. Därmed är laget serieledare i division 1 södra Götaland herr, två poäng före Hovshaga, efter sex spelade matcher. Halmstad ligger på elfte plats i tabellen.

– Vi gör det vi ska idag. Vi har lärt oss att man behöver göra mer än tre mål på hemmaplan för att vinna matcher. Det gjorde vi idag och gav inte motståndarna en chans, tyckte Kalmarsunds tränare Nils-Petter Hjelm, efter matchen.

Halmstads tränare Johan Stål om matchen:

– Vi gör en okej insats i två perioder mot ett bra lag. Tyvärr orkar vi inte stå upp hela matchen och det rinner iväg i tredje.

I och med detta har Kalmarsund fyra raka segrar.

Kalmarsund tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.24 genom Max Johansson innan Halmstad kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Kalmarsund och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Även i andra perioden var det Kalmarsund som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 7-2.

Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 14-2. Målen i sista perioden gjordes av Christopher Dahl, Cazper Millard, Simon Boklund, Hannes Slöjdare, Joel Johnson, Simon Boklund och Oskar Andersson.

Noterbart är att Kalmarsunds Simon Boklund stod för tre mål och tre assists, Max Johansson gjorde ett mål och totalt fyra poäng, Oskar Andersson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Joel Johnson gjorde ett mål och totalt tre poäng och Cazper Millard gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Kalmarsund har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har en oavgjord och fyra förluster.

Lördag 29 oktober möter Kalmarsund Eslöv borta 13.00 och Halmstad möter Åstorp/Kvidinge hemma 11.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien