Vinbergs IBS vann mot Hovshaga AIF

Vinberg vann efter avgörande i förlängningen mot Hovshaga

Vinbergs väg till seger mot Hovshaga hemma i division 1 södra Götaland herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Vinberg avgöra till 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte med bara 17 sekunder kvar i förlängningen blev Robin Nyhemer som gjorde det avgörande målet.

– Vi möter ett fantastiskt spelskickligt Hovshaga som har mycket boll men vi jobbar stenhårt i defensiven och tar matchen rättvist till förlängning där vi sedan avgör på straff, tyckte Vinbergs tränare Mikael Erheden, efter matchen.

Hovshagas tränare Mikael Friberg om matchen:

– Vi har väldigt mycket boll men kan inte omvandla det till avslut och målchanser. 16 skott på mål på tre perioder är på tok för lite. Kryss är troligen rättvist men avgörs på en märklig straffsituation.

Hovshaga startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Adam Svahn och Linus Persson innan Vinberg svarade och gjorde 2-1 genom Simon Winroth. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 13.43 i andra perioden nätade Noah Alex, på pass av Adam Svahn och gjorde 1-3.

Vinbergs Elias Eirefelt gjorde 2-3 efter 16.51 på pass av Niklas Anghem.

Robin Nyhemer gjorde dessutom 3-3 efter 19.13 framspelad av Elias Eirefelt.

Efter 10.12 gjorde Hovshaga 3-4 genom Tim Brithén.

Vinberg kom tillbaka, och gjorde 4-4 genom Robin Nyhemer efter 12.15 i tredje perioden. I förlängningen tog det 4.43 innan Vinberg också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Robin Nyhemer.

Noterbart är att Vinbergs Robin Nyhemer gjorde tre mål.

Vinberg har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Hovshaga har tre vinster och två förluster. Det här var Vinbergs andra uddamålsseger den här säsongen.

Hovshaga fortfarande leder serien, ett poäng före Kalmarsund efter matchen, medan Vinberg är på nionde plats.

Vinberg tar sig an Gränna i nästa match borta lördag 29 oktober 16.30. Hovshaga möter CL98IC A hemma fredag 28 oktober 19.30.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga Linus Persson tvåmålsskytt när Hovshaga vann mot Malmhaug Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby