Hagfors förlorade mot Telge SIBK

Storseger för Telge SIBK borta mot Hagfors

Telge SIBK hade en riktig målfest när man besegrade Hagfors borta i Uddeholm Arena i Allsvenskan västra/södra dam. Telge SIBK vann med hela 9-0 (3-0, 3-0, 3-0).

– De är klart bättre än oss matchen igenom men vi sliter och är värda ett par mål. Vi håller huvudet högt och tar nya tag, tyckte Hagfors ledare Tomas Eriksson, efter matchen.

Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius kommenterade matchen:

– Ja, vad ska jag såga, vi gör en hyfsat bra insats inte mer. Stundtals spelar vi riktigt bra men emellanåt hackar det lite, men vi har en hög lägsta nivå idag och bjuder på några vackra mål! All heder åt HIF som krigar in i det sista, nu väntar en tuff träningsperiod innan vi går på nästa toppmatch mot Västerås.

Segern var Telge SIBK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Telge SIBK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Jennifer Ekman och ett mål av Josefin Ekerhov. Och det var bara början. Telge SIBK stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-3 till 0-6. Telge SIBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-0. Målen i sista perioden gjordes av Wera Nygren, Josefin Ekerhov och Sandra Eriksson.

Telge SIBK:s Jennifer Ekman stod för fem poäng, varav tre mål och Josefin Ekerhov gjorde två mål och spelade fram till två mål.

Hagfors har fem förluster på de senaste fem matcherna.

Resultatet innebär att Hagfors ligger kvar på åttonde och sista plats och Telge SIBK på fjärde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Hagfors är Skoghall. Lagen möts onsdag 9 november 20.00 i Uddeholm Arena. Telge SIBK tar sig an Västerås IBS borta söndag 6 november 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS