IBK Göteborg förlorade mot Kungälv

Segerraden förlängd för Kungälv – besegrade IBK Göteborg

4-8 (1-3, 0-3, 3-2) blev resultatet när IBK Göteborg och Kungälv möttes i Lundenhallen på lördagen. I och med detta har Kungälv tre raka segrar i division 1 västra Götaland herr, och efter den tuffa perioden är Kungälv nu i riktigt bra form.

– Vi gör kanske våra två sämsta perioder och kommer inte alls upp i nivå. Kungälv är bättre på varje punkt idag, och vinner rättstvist, kommenterade IBK Göteborgs tränare Andréas Pettersson.

I första perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Kungälv startade andra perioden bäst och gick från 1-3 till 1-6 genom tre mål av Oscar Olsson tidigt i perioden. Kungälv startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 1-6 till 1-7. Men IBK Göteborg svarade och gjorde 3-7.

Därefter var det dock Kungälv som avgjorde. Laget gjorde 3-8 med fem minuter kvar att spela genom Hannes Andersson på pass av Oscar Olsson. IBK Göteborg hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-8.

Noterbart är att Kungälvs Hannes Andersson stod för fem poäng, varav ett mål och Oscar Olsson gjorde fyra mål och spelade fram till ett mål.

IBK Göteborg har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

I tabellen innebär det här att Kungälv nu ligger på sjunde plats. IBK Göteborg är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har IBK Göteborg Fristad borta i Fristadhallen, lördag 29 oktober 14.30. Kungälv spelar hemma mot Mölndals IBF tisdag 25 oktober 19.30.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Kungälv besegrade på bortaplan av Träslövsläge Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås