kais mora 40 år
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Mora-ikonens tröja åker upp i taket

ANNONS

KAIS Mora firar 40 år genom att hylla en av klubbens främsta genom tiderna.

Under helgen firar KAIS Mora IF 40 år som förening. Två klassiska klubbar Mora IBK och KAIS blev en förening under resans gång och firandet börjad redan idag, den 22 oktober. Klubbikonen och den ständigt unge Peter Wallin ska senare få sin matchtröja upphissad i hallen den 20 november.

– Att innebandyn i Mora firar 40 år känns lite overkligt. När man dessutom fått vara med på hela resan så är det klart häftigt. Oj, vad tiden går när man har kul, säger Peter Wallin till Innebandymagazinet. 

Peter Wallin

KAIS Moras har stolta traditioner med SM-guld på damsidan både på 1980-talet och på 2010-talet. Herrlaget hade sin storhetstid dels på 1980 och 1990-talet men har även meriter på senare år från SSL. Peter Wallin som även spelade i A-landslaget på 1990-talet och varit ledare i väldigt många år i klubben har sina bästa minnen från senare år.

– Ja, det finns så många minnen och olika saker som jag fått uppleva. Flera som spelare men det absolut största ögonblicket är överlägset som ledare när vi gick upp i SSL senast. När Eric Westlund sätter avgörande målet i sudden mot Thorengruppen var euforin total, En magisk match som dessutom visades i TV4. Det laget och killarna, det ligger mig mycket varmt om hjärtat. 

Hur tycker du själv att vi inom innebandyn är på att uppmärksamma historiken?

– Vår sport har mycket att lära av andra lagidrotter. Innebandyn måste helt klart bli bättre på jubileum, hylla spelare, ledare och ideella människor. Sen får det ju inte gå till överdrift såklart.

Hur länge hänger du kvar, i klubben och med innebandyn?

– Vet inte hur länge jag kommer hålla på. Har sagt flera gånger att jag ska dra mig tillbaka, men - I´m still here. Det är otroligt kul och innebandyn har gett mig så mycket, så jag ger mer än gärna tillbaka ett tag till. 


Här rasar Jon Hedlund mot domaren

Pixbos målvakt fick inte torka bort svettfläcken innan straffarna mot AIK

Den här artikeln handlar om: