FBC Kalmarsund vann mot Mullsjö AIS

Kalmarsund avgjorde med fyra mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Mullsjö hyggligt med i matchen mot Kalmarsund. Men Kalmarsund öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 6-1 (0-0, 2-1, 4-0) i matchen i Superligan SSL herr.

– En tillslut stabil seger där vi fortsätter nöta ner Mullsjö djupt i deras zon trots att vi inte får utdelning i första perioden och har en dipp i andra. Trots den dippen i andra fortsätter vi att tro på vår gameplan att vi kommer gynnas av att våga spela med hög risk i 60 minuter för att invänta utdelningen. Den kom och vi kunde tillslut vinna komfortabelt, kommenterade Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson efter matchen.

Segern var Kalmarsunds femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Mullsjö inledde bäst och tog ledningen genom Joel Ingesson efter 1.03, men Kalmarsund kvitterade genom Martin Rönnklint. Och Kalmarsund hann också ta ledningen, genom Jan Bürki. I tredje perioden var Kalmarsund starkast och gick från 2-1 till 6-1 genom mål av Jesper Lindström, Filip Langer, Albin Hedstål och Kevin Haglund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med tre sekunder kvar att spela.

Kevin Haglund gjorde ett mål för Kalmarsund och totalt tre poäng.

Kalmarsund har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Mullsjö har en vinst och fyra förluster.

Kalmarsunds nya tabellposition är femte plats, medan Mullsjö är på nionde plats.

I nästa match, lördag 19 november, har Kalmarsund Linköping borta i Linköpings Sporthall 18.00, medan Mullsjö spelar hemma mot Dalen 15.30.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö