Kais Mora vann mot Hagunda

Kais Mora har sex raka segrar – vann mot Hagunda med 5-1

Kais Mora är i riktigt bra form just nu. På lördagen kom seger nummer sex i rad, efter 5-1 (0-1, 2-0, 3-0) hemma mot Hagunda. Det innebär också att Hagunda har fyra raka förluster i Allsvenskan norra/östra dam.

Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson:

– Det blev en ensidig matchbild där vi har ett enormt stort bollinnehav och får försöka forcera en hängiven försvarsmur. Vi har ändå kyla och tålamod i vårt anfallsspel och det ger slutligen utdelning.

Hagunda tog ledningen efter 15.30, genom Thilda Thunander framspelad av Jasmine Lahti-Bonté. Efter 8.44 i andra perioden slog Hannah Kempendahl till, framspelad av Ulla Valtola och kvitterade för Kais Mora.

Malin Andréason gjorde dessutom 2-1 efter 10.33 på pass av Ulla Valtola.

Kais Mora startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 5-1 genom två mål av Ida Brokvist och ett mål av Felicia Karls Knutsson och avgjorde matchen.

Kais Mora har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Hagunda har en vinst och fyra förluster.

Kais Mora stannar därmed i serieledning, och Hagunda sist, på åttonde plats, i tabellen.

Kais Mora tar sig an Alunda i nästa match borta lördag 5 november 16.00. Hagunda möter Storvreta hemma onsdag 26 oktober 19.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora