Onyx förlorade mot Linköping FBC

Felix Sunell tvåmålsskytt för Linköping i segern mot Onyx

Linköping vann mötet med Onyx borta med 5-3 (2-1, 2-1, 1-1) på lördagen i division 1 Mellersta herr.

– Bolltapp och förlorar 50/50 situationerna i matchen. Det avgör matchen, kommenterade Onyx tränare Jonas Boväng efter matchen.

Linköpings tränare Marcus Johansson:

– Tre poäng och Chris gör en bra match i målet.

Linköping startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Felix Sunell och Björn Andersson innan Onyx svarade och gjorde 2-1 genom John Gustavsson. Linköping gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4 efter mål av Felix Sunell och Anton Lundquist.

Onyx reducerade dock till 2-4 genom Jacob Hamberg med 01.07 kvar att spela. Linköping ökade ledningen till 2-5 genom Jack Linderson efter 13.04 i tredje perioden.

Christofer Berggren reducerade dock för Onyx som med 3-5 gav matchen liv igen med bara två minuter kvar att spela.

Linköpings Felix Sunell stod för tre poäng, varav två mål.

Onyx har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Det här betyder att Linköping ligger på sjunde plats i tabellen, och Onyx är på tolfte och sista plats.

Onyx tar sig an Berg i nästa match hemma söndag 30 oktober 14.00. Linköping möter Örebro Innebandy hemma lördag 29 oktober 13.00.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2