dagens hetaste matcher
Foto: Patrik Palm och Magnus C Lydahl.
Landet runt

Dagens hetaste matcher: "22-3 i inbördes matcher"

ANNONS

Här är matcherna du inte får missa under lördagen.

13.15 Bele Barkarby-Falun Utveckling, Herrallsvenskan Norra

40 mål är Bele Barkbys facit framåt på de tre senaste matcherna, en otrolig siffra även om man inte haft det tuffaste motståndet (RIG Umeå, Hudik/Björkberg och Sirius). Men vaknar Sam Madani, Oskar Kristensen och Helmer Hernegran upp på rätt sida så är det ju garanti på minst tio Bele-mål framåt oavsett motstånd. 

Nu ställs man mot ett annat målglatt gäng i form av Falun, som gjort sju eller fler mål i fyra av de fem inledande matcherna. Den här fighten har med andra ord alla möjligheter att bli underhållande, det är dessutom viktiga poäng på spel då båda lagen ligger på kvalplats. Vinner Bele matchen så går man upp på samma poäng som serieledande Strängnäs då man har en match mindre spelad. 

15.00 Pixbo Wallenstam - Västerås Rönnby, SSL Dam

22-3. Ta in de där siffrorna. Det är Pixbos inbördes siffror i de 26 senaste mötena mot dagens motståndare Västerås Rönnby (en match slutade oavgjort). Senaste gången västeråsarna slog Pixbo i grundserien var i mars 2017, så påståendet att man börjar i uppförsbacke i dagens match är ingen överdrift. 

Flyttar vi fokus till här och nu så skiljer det dock bara tre poäng i tabellen och Pixbo kommer från en svag insats mot Sirius senast (vinst i sudden, 8-7). Man har också släppt in tolv mål de två senaste matcherna, siffror vi vanligtvis inte förknippar med rävarna. Västerås Rönnby är samtidigt seriens tredje mest målglada gäng, så om vi tar bort historiken ur sammanhanget så har man kanske en liten skrällchans idag med tanke på Pixbos defensiva form.

15.00 Warberg-Karlstad, SSL Dam

Att kalla detta ett krismöte är väl att ta i, då båda lagen spåddes få en tuff säsong, men nu ligger Warberg tolva och Karlstad är på en trettonde plats så poängen idag kommer bli livsviktiga för de båda lagen.  Karlstad har sämst form med fyra raka förluster men var nära att ta poäng mot Täby senast då man skapade många farliga chanser i slutet, men fick se sig besegrade med 6-7 i slutändan. 

Warberg kommer från en hemsk match mot Rönnby, förlust med 5-9 är inget katastrofalt resultat men spelmässigt hade man det riktigt, riktigt tufft. Även om matchen nu spelas i Halland så känns det som att pressen faktiskt ligger lite på Karlstad, ett lag som åtminstone inte förväntades åka ur.

16.00 Strängnäs-Visby, Herrallsvenskan Norra

Serieledarna Strängnäs har gjort en mycket fin säsongsinledning. I början av sommaren, innan Adam Nilssons comeback var man nederlagstippade men hittills har man knäppt många experter på näsan. Nu kommer dock första riktigt stora testet då man bara mött nykomlingar och lag på nedre halvan hittills. Idag stundar ett möte mot seriens enda obesegrade lag (efter full tid) i form av Visby. 

Gotlänningarna har fått med sig några imponerande resultat där 8-5-segern hemma mot Nykvarn sticker ut allra mest. Däremot kommer man från en något överraskande suddenförlust senast borta mot Salem. Tittar man på den inbördes statistiken är det fördel Strängnäs, som har tre raka segrar mot dagens motstånd. 

15.30 Floda-Mölndal, Herr1an Västra Götaland

Här har vi två av hela Herr1ans största besvikelser. Floda rankades högst av alla lag i serien när Innebandymagazinet tippade tabellen för en månad sedan, mycket tack vare en fin silly season där namn som Fabian Österman och Andre Landin anslöt. Hittills har man inte alls levt upp till förväntningarna då man faktiskt ligger på nedflyttningsplats. 

Dagens motståndare Mölndal kvalade till Allsvenskan i våras men har inlett serien trevande. Likt Floda har man inlett säsongen med två vinster och fyra förluster, och det är offensiven som varit lagets svagaste punkt då bara två lag har gjort färre mål än Mölndals 32. Det skiljer samtidigt bara sex poäng upp till kvalet, men ska något av de här lagen börja nå de placeringar de tippades slåss om så är det dags att börja vinna matcher i högre sträckning än vad som varit hittills.


Andreas Rehn åker på två utvisningar på 30 sekunder

Djurgårdens målvakt hade en tung minut i matchen mot Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: