Håsta IBK spelade lika mot Timrå IBC

Äntligen poäng för Håsta mot Timrå

Det blev fyra förluster i rad för Håsta i division 1 Norra herr. Men hemma mot Timrå kom det efterlängtade trendbrottet, även om det inte blev seger. Matchen i OilQuick Arena slutade 9-9 (3-5, 1-1, 5-3).

– Starkt att komma tillbaka efter den dåliga starten. Nu har vi tagit vår första poäng och är på rätt väg, kommenterade Håstas huvudtränare Tomas Eriksson efter matchen.

Timrås huvudtränare Jocke Gustavsson tyckte så här om matchen:

– Vi har aldrig varit med om en match med så otroligt mycket slag och spelförstörande moment emot oss. Samtidigt så kan vi inte skylla poängtappet på det, vi har lägen för att avgöra matchen med sätter inte bollarna. Det är något vi får jobba på framöver. Som ledare får man stämpla in och jobba hårde för att få denna unga trupp till att lyckas framöver!

I första perioden var det Timrå som var starkast. Laget vann perioden med 3-5.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-6.

I tredje perioden var det i stället Håsta som hade kommandot. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter tre perioder var 9-9.

Håstas William Edlund stod för tre mål och två assists, Joel Johansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Arvid Berlin gjorde två mål och totalt fyra poäng. Timrås Erik Byrinder gjorde två mål och totalt fyra poäng, Marcus Alm gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Hampus Strömberg gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Håsta har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Timrå har tre vinster och två oavgjorda.

I tabellen innebär det här att Timrå nu ligger på tredje plats. Håsta är på elfte och sista plats.

Söndag 30 oktober 13.00 spelar Håsta borta mot Bollnäs. Timrå möter Thorengruppen 2 hemma i Timrå Sporthall lördag 29 oktober 15.00.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand