FBC Bollnäs förlorade mot Timrå IBC

Timrå avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Bollnäs och gästande Timrå var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Timrå och vann matchen i division 1 Norra herr med 6-5 (1-3, 2-0, 3-2).

Timrås huvudtränare Jocke Gustavsson tyckte så här om matchen:

– Vi möter ett defensivt intrikat Bollnäs och känslan är att vi har 90-10 i bollinnehav. Men de är duktiga på att hugga i slottet så bollen vill inte in. Men med en stark laganda och rätt fokus så vänder vi och avgör matchen till slut.

Segermålet för Timrå stod Hampus Strömberg för med bara tre sekunder kvar av matchen.

Bollnäs tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 42 sekunder genom Jesper Persson-Hägg innan Timrå kvitterade.

Innan perioden var över hade Bollnäs tagit ledningen med 3-1. Timrå förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Timrå gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 3-5-ledning, innan Bollnäs svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod William Jonsson för framspelad av William Lång efter 16.40.

I slutminuterna var det dock Timrå som avgjorde.

Noterbart är att Hampus Strömberg gjorde tre mål för Timrå. Dessutom att Bollnäs Jesper Persson-Hägg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Bollnäs andra uddamålsförlust den här säsongen.

Bollnäs har nu tre poäng efter fyra spelade matcher, medan Timrå har tio poäng efter fem matcher.

Bollnäs tar sig an Sundsvall FBC i nästa match borta lördag 22 oktober 15.00. Timrå möter Håsta borta fredag 21 oktober 20.00.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand