Fristad vann mot Vänersborg

Fristad gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Vänersborg

Bortalaget Vänersborg var fortfarande med i matchen mot Fristad inför tredje perioden. Men där fick Fristad rejäl utdelning. Till slut blev det hela 11-6 (1-2, 4-2, 6-2) i matchen i division 1 västra Götaland herr.

– Så oerhört skön och viktig seger för oss. Vi är inte nöjda med vår första period och starten på andra, vi ändrar på lite taktiska delar och formationer och vänder och vinner till slut matchen helt rättvist! Nu ska vi se till att hålla ångan uppe då det är match snart igen, tyckte Fristads tränare Tobias Ragnarsson, efter matchen.

Vänersborg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var det i stället Fristad som hade greppet. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Även i tredje perioden var det Fristad som var starkast. Laget vann perioden med 6-2 och matchen med 11-6.

Noterbart är att Axel Malmgren gjorde tre mål för Fristad och spelade dessutom fram till fyra mål, Jonas Similä stod för två mål och två assists och Rasmus Nilsson gjorde ett mål och totalt tre poäng. Dessutom att Vänersborgs Jon Lindgren gjorde två mål och totalt tre poäng.

Fristad har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Vänersborg har tre vinster och två förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Fristad ligger på fjärde plats medan Vänersborg har sjätteplatsen.

Nästa motstånd för Fristad är Varla. Lagen möts torsdag 20 oktober 20.00 i Kungsbacka Sporthall A. Vänersborg tar sig an Lindome borta lördag 22 oktober 12.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen