Skälby vann mot IFK Arboga IBK
Montage
Matchrapport

Skälby vann enkelt hemma mot Arboga

ANNONS

Det blev en klar seger för Skälby mot Arboga hemma i division 1 Mellersta herr. Matchen slutade 10-4 (3-2, 4-0, 3-2).

– Vi hade bra fart på både fötter och boll och väldigt hungriga på en seger idag. Så vi gav inte Arboga någon möjlighet att vara med och tävla om poängen egentligen, kommenterade Skälbys tränare Niklas Österberg efter matchen.

Arbogas tränare Anna Larsson tyckte till om matchen:

– Idag förlorar vi mot Skälby som är ett topplag i serien! Vi spelar bra i första perioden där vi följer vårt spelplan och jobbar bra i defensiven samt sätter våra chanser på powerplay spelet! I andra perioden rinner det iväg lite och vi är inte riktigt på torna, Skälby straffar oss effektivt. I tredje perioden spelar vi bra igen och avslutar matchen med bra tålamod med defensiven och får göra några mål framåt också! Motståndarna var bättre idag och vinner rättvist, men vi vet vad vi ska jobba med inför nästa vecka och ser framemot att spela igen på lördag på hemmaplan!

Skälby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var Skälby starkast och gick från 3-2 till 7-2 genom mål av Isac Berglund, Mattias Lindfors, Daniel Johannesson och Anton Dahlström. Skälby startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 7-2 till 8-2. Arboga fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Skälby som drog ifrån igen. Laget gjorde först 9-3 och sen kom också 10-3 med tio minuter kvar att spela genom Jonathan Berglund på pass av Adam Bohlin Swälas. Arboga hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 10-4.

Simon Garman gjorde två mål för Arboga och spelade fram till ett mål. Skälbys Daniel Johannesson stod för tre poäng, varav ett mål och Jonathan Berglund gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Skälby har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Arboga har en vinst och fyra förluster.

Arboga har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Skälby har tio poäng.

Skälby tar sig an Nyköping i nästa match hemma lördag 22 oktober 16.00. Arboga möter samma dag 14.30 IBF Västerås hemma.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: