Lindome vann mot IBK Göteborg

Lindome vände underläge och vann

Lindome låg under med två mål efter första perioden i hemmamatchen i division 1 västra Götaland herr mot IBK Göteborg. Men laget vände underläget, och vann, med 5-3 (0-2, 2-1, 3-0) i onsdagens match i Almåshallen.

– Skönt med en trepoängare och grymt att vi kan vända ett underläge återigen. Nu får vi fokusera på att bli bättre i starten av matcherna och fortsätta jobba lika hårt som vi gjorde i period två och tre. Nu ser vi fram emot lördagens derby på lördag, inför en fullsatt läktare, kommenterade Lindomes tränare Fredrik Håkansson.

IBK Göteborgs tränare Andréas Pettersson tyckte till om matchen:

– Vi startar bra och har kontroll över matchen. Sedan åker vi på en skada som ställer oss lite. Ska inte ta något från Lindome, de gör det bra och nöter ner oss över 60 minuter ikväll, vi orkar inte stå emot.

I början av matchen var IBK Göteborg starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Calle Härstedt och Alexander Lundvik. IBK Göteborg ökade ledningen till 0-3 genom Arvid Sammels efter 5.08 i andra perioden.

Lindome reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Ten Claesson och Tobias Severed efter 11.42. Lindome vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3. 4-3-målet kom med bara 03.01 kvar att spela. Och med 58 kvar kom också 5-3.

Lindome har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har en vinst och fyra förluster.

För Lindome gör resultatet att laget nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan IBK Göteborg är på elfte plats.

Lördag 15 oktober möter Lindome Mölndals IBF borta 14.00 och IBK Göteborg möter Zenith hemma 17.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Lindome som besegrade Pixbo Floda vann mot IBK Göteborg på hemmaplan Seger för Mölndals IBF på bortaplan mot IBK Göteborg Linus Holm i målform när Lindome vann mot Zenith Lindome klart för nedflyttning – efter förlust mot Kungälv