Succécomeback
Foto: Viktor Johansson
Herrettan

SSL-stjärnans lillebror gjorde braksuccé i Herr1an

ANNONS

Efter nästan två års uppehåll är Adam Nilsson tillbaka på innebandyplanen och herre jösses vilken comeback han gjorde.

En av de bästa svenska spelarna genom tiderna är Kalmarsundsstjärnan Kim Nilsson och de flesta som kommit i kontakt med innebandy vet vem han är. Men vad många inte vet är att Kim har en lillebror som också spelar innebandy och han var en av landets mest lovande juniorspelare. Som 19-åring debuterade han i SSL och han spelade två säsonger 2018-2020.

Men efter ett par skador så tappade han suget för att spela innebandy och han spelade endast tre matcher för Kalmarsunds Herr1an-lag under pandemisäsongen och fjolårssäsongen spelade han inte alls. Igår var dock Adam Nilsson tillbaka på innebandyplanen och han gjorde braksuccé direkt med sex mål och en assist när Kalmarsund slog Munka-Ljungby med 13-6 i Herr1an Södra Götaland. 

– Det kändes skönt att få stänka dit några kassar. Innan kände man lite press eftersom jag spelat på hög nivå innan och jag är en poängspelare, så det var skönt att det lossnade direkt, sa Nilsson till Ölandsbladet efter matchen.

Nilsson har endast tränat med laget de två senaste veckorna men efter comebacken igår har han hittat tillbaka till motivationen för att spela igen och han tänker fortsätta lira. han öppnar dessutom upp dörren för en comeback i SSL-laget om det skulle bli aktuellt. 

– Bara jag får hålla mig skadefri, så kommer jag köra fullt ut. Om jag känner att kroppen håller och att jag får glöden tillbaka så stänger jag inga dörrar (till SSL). Men just nu ser jag mig bara i division 1. 

Kalmarsunds SSL-lag har stjärnforwarden Marcus Johansson på skadelistan och tränare Viktor Gustavsson har såklart nåtts av nyheten om Adam Nilssons succécomeback och han öppnar precis som Adam upp dörren för en comeback i SSL-laget. 

– Det är förbannat kul att han spelar innebandy igen och att han har mycket spets som innebandyspelare har jag aldrig tvivlat på. Han har mått bra av sitt break och under uppehållet har han tagit vara på sin fysik och gymmat en hel del och spelat padel för att hålla igång. Det är fantastiskt kul och jag hoppas att han fortsätter. Alla vet vad han kan göra på en innebandyplan och framtiden bestämmer han själv över. Vi stänger inga dörrar för en egen produkt som håller den nivån. Så länge han levererar i division 1 så är han alltid aktuell för framtiden, säger Gustavsson till Ölandsbladet

 


TV: Stora förvirringen när domaren blåste straff

Gävle var på väg mot skrällseger mot Kalmarsund, då kom vändningen efter ett omdiskuterat domslut.

    

Den här artikeln handlar om: