Foto: AC. Kårhag och Thörnbergs Sportfoto
Lördagsgodis

Den ultimata innebandylördagen i TV-soffan

ANNONS

Guldkornen bland lördagens alla matcher i förbundsserierna som du kan se i ett streck hemma i TV-soffan från 12.00-21.00.

Under lördagens spelas det 33 matcher i SSL, Allsvenskan och Herr1an. Innebandymagazinet har plockat ut de sex största guldkornen som gör det möjligt att spendera nio timmar i TV-soffan i streck och titta på det bästa som innebandy-Sverige har att bjuda på. Klicka på matcherna för att komma till livesändningen av matchen. 

12.00 Pixbo-Endre (SSL D)

Vi börjar lördagsförmiddagen med en het repris på de två senaste SM-semifinalerna mellan Pixbo och Endre. Under de två senaste säsongerna har det byggts upp en härlig rivalitet mellan föreningarna då de gått riktiga holmgångar mot varandra i slutspelet. Pixbo är det bättre laget och har all press på sig att vinna men Endre brukar alltid gör väldigt bra matcher mot Pixbo så räkna med att det kommer bli en härlig kamp från första tekningen tills dess att hesa Fredrik ljuder. Spana in Pixbos Gretzky-kedja lite extra noga med Loneberg(#14)-Elm(#8)-Stenberg(#17).   

13.00 Bergs-Örebro (H1 M)

Lagom till andra periodpausen i första matchen är det läge att klicka över till toppmötet i Herr1an Mellersta mellan serieledarna Örebro och tabellfyran Bergs IK. Men trots att det skiljer tre placeringar mellan lagen skiljer det bara en poäng emellan dem i tabellen. Favoritskapet ligger på bortalaget i och med att de kommer från Allsvenskan och de har dessutom poängligaledaren i laget i form av Tim Nordstedt(#84). Räkna med en tuff match i matchen för Nordstedt mot den före detta SSL-stjärnan Adam Zetterström(#19) som bara ligger två poäng efter.

    

15.00 Kalmarsund-Åkersberga (SSL D)

När toppmötet i Herr1an är slut börjar istället ett bottenmöte i SSL…höll jag på att skriva men det är så klart ett nykomlingsmöte och inget annat. För Kalmarsund har vunnit tre av fyra matcher såhär långt och ligger på en imponerande fjärde plats. Åkersberga ligger dock i botten och är det enda laget som inte tagit en enda poäng än. I veckan sparkade de en av sina huvudtränare så nu är det upp till bevis för övriga ledare som är kvar att visa att de var rätt ledare som fick gå. Håll minst ett par extra ögon på Kalmarsunds förstakedja med Sjödin(#10)-Samuelsson(#22)-Sturesson(#79), där kommer det rullas boll. I Åkersberga ska ni hålla koll på supertalangen Hanna Nordstrand med #47 på ryggen. 

15.30 Partille-Lerum (ALL H)

I periodpausen i nykomlingsderbyt är det dags att slå över till ett Göteborgsderby delux när Partille och Lerum drabbar samman för första gången på länge i seriesammanhang. Föreningarnas damlag slogs om seriesegern i Dam1an förra säsongen där Partille till slut vann med 3 poäng och kvalade sig upp till Allsvenskan. Det skiljer bara drygt en mil mellan de båda kommunerna så rivaliteten är stor. Partille halkade in på ett bananskal i Allsvenskan efter att ha missat kvalet upp men fick en gratisplats när ett lag drog sig ur. Lerum har etablerat sig som ett övre mittenlag de senaste åren så de får gälla som favoriter här. Men som bekant kan allt hända när det vankas E20-derby. Håll koll på #44 i Lerum, Joel Ekström, som leder poängligan. Gillar man att titta på gamla avdankade landslagsstjärnor ska ni hålla koll på #77 och #10 i Partille. Patrik Malmström och Rikard Eriksson. 

 

16.00 Strängnäs-Falun utv (ALL H)

Här krävs det lite extra mycket simultankapacitet då denna match börjar i andra periodpausen  i nykomlingsmötet i SSL och i den första periodpausen i Göteborgsderbyt. Här hittar vi ett hett toppmöte från norra Allsvenskan där trean och fyran möter varandra. Falun är nykomlingar och har tagit imponerande sju poäng på tre matcher. Strängnäs är ett forna topplag som efter att ha blivit av med ett par tunga spelare senaste säsongerna till SSL värvat tillbaka dem. Hur bra är egentligen Falun? Är de fortfarande drabbade av nykomlingsboosten eller är de i toppen för att stanna? Adam Nilsson(#22) och Daniel Johansson(#19) spelade båda i SSL med Växjö ifjol men nu öser de in poäng för Strängnäs så det står härliga till.   

19.00 Västerås-Skälby (H1 M)

Här har vi till och med kastat i en timmas kissepaus efter att Strängnäs-Falun slutat så att batterierna kan vara fulladdade till ett av innebandy-Sveriges hetaste derbyn. I matchen kommer det inte vara några problem med energin och adrenalinet då det är en väldigt stor rivalitet mellan västeråsklubbarna. Som grädde på moset möttes dessa två i kvalet till Allsvenskan ifjol i tre fullsatta holmgångar  där Västerås drog det längsta strået med en uddamålsvinst i den avgörande matchen. Men sedan torskade Västerås i kvalrunda två. Så räkna med lapp på luckan när stans bästa herrlag ska koras.  


TV: Stora förvirringen när domaren blåste straff

Gävle var på väg mot skrällseger mot Kalmarsund, då kom vändningen efter ett omdiskuterat domslut.

  

 

 

Den här artikeln handlar om: