Kalmarsund vann mot Gävle GIK

Tre poäng till Kalmarsund efter avgörande i slutperioden mot Gävle GIK

Kalmarsund vann hemma mot Gävle GIK i Superligan SSL herr med 7-6 (0-1, 3-2, 4-3). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Kalmarsund avgjorde.

– Det är tre poäng som räknas i slutändan, som vi får vara glada för. Vi kommer inte upp i tillräcklig nivå i första perioden och sedan har vi inte tillräcklig effektivitet i andra där vi har möjlighet att gå ifrån och skapa oss ett övertag inför sista. Ett effektivt bortalag gör det istället väldigt bra och straffar oss så det blir match hela vägen. Vändningen och de tre poängen tar vi med oss i övrigt inte så mycket, kommenterade Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson.

Gävle GIK tog ledningen efter 4.33, genom Billy Nilsson framspelad av Anton Arvidsson. I andra perioden var det i stället Kalmarsund som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Kalmarsund hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och matchen med 7-6.

Billy Nilsson gjorde tre mål för Gävle GIK och spelade fram till ett mål. Kalmarsunds Kim Nilsson gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Kevin Haglund gjorde tre mål.

Det här var Kalmarsunds andra uddamålsseger den här säsongen.

Gävle GIK har startat svagt och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Kalmarsund har nio poäng.

Lördag 8 oktober 15.00 spelar Kalmarsund borta mot Pixbo Wallenstam. Gävle GIK möter Helsingborg borta i Idrottens Hus A söndag 9 oktober 15.00.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö