Skoghall vann mot Växjö IBK

Stark defensiv när Skoghall vann mot Växjö IBK

Fem egna mål – men inte ett enda för Växjö IBK. Skoghall tog en klar seger hemma mot Växjö IBK i Allsvenskan västra/södra dam. Slutresultatet blev 5-0 (4-0, 0-0, 1-0).

Skoghall spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom tre mål av Wilma Persson och ett mål av Wilma Ahl.

Andra perioden blev mållös. Till slut kom också 5-0 genom Nora Pettersson som ökade Skoghalls ledning framspelad av Clara Svahn efter 17.33 i tredje perioden. 5-0-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Skoghalls Wilma Persson gjorde tre mål och Clara Svahn hade tre assists.

Skoghall ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan Växjö IBK ligger på sjätte plats.

Skoghall möter Jönköping i nästa match borta lördag 15 oktober 14.00. Växjö IBK möter samma dag Bergs IK hemma.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall