Karlstad IBF förlorade mot Thorengruppen

Målfest när Thorengruppen krossade Karlstad IBF i Colorama Arena

Thorengruppen hade inga problem med Karlstad IBF i Superligan SSL dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 11-4 (2-1, 5-0, 4-3).

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg tyckte så här om matchen:

– En stabil och komfortabel seger där vi under första halvan av matchen har svårt att få igång vårt spel fullt ut. I andra delen av matchen får vi mer flyt i vårt spel och får då också utdelning och vinner matchen komfortabelt.

Det här innebär att Thorengruppen nu har fyra segrar i följd.

Thorengruppen startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Sandra Svärd och Oona Kauppi innan Karlstad IBF svarade och gjorde 2-1 genom Linnéa Wallgren. I andra perioden var Thorengruppen starkast och gick från 1-2 till 1-7 genom två mål av Sofia Joelsson, ett mål av Oona Kauppi, ett mål av Emelie Wibron och ett mål av Veera Kauppi. Och det var bara början. Thorengruppen vann också tredje perioden 3-4 och matchen med hela 11-4.

Thorengruppens Oona Kauppi stod för fyra poäng, varav två mål, Emelie Wibron gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Sandra Svärd gjorde två mål och totalt tre poäng, Veera Kauppi gjorde ett mål och totalt tre poäng och Sofia Joelsson gjorde tre mål. Karlstad IBF:s Adina Augustsson hade tre assists.

Karlstad IBF har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Thorengruppen har tolv poäng.

Karlstad IBF tar sig an Nacka Wallenstam i nästa match hemma lördag 8 oktober 13.00. Thorengruppen möter Västerås Rönnby hemma söndag 9 oktober 16.00.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger