IBK Luleå vann mot Gamla Stan

Seger för IBK Luleå på hemmaplan mot Gamla Stan

IBK Luleå vann mötet med Gamla Stan hemma med 10-8 (5-3, 4-3, 1-2) på lördagen i division 1 Norra herr.

– Vi är bättre under 60 minuter och borde vunnit större denna match. Vi jobbat hårdare och skapar bättre chanser än motståndarna och förtjänar att vinna, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

I första perioden var det IBK Luleå som var starkast. Laget vann perioden med 5-3.

Även i andra perioden var det IBK Luleå som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 9-6.

Gamla Stan reducerade dock till både 9-7 och 9-8 genom Robin Andersson och Ludvig Lundin tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

IBK Luleå kunde dock avgöra till 10-8 med 02.16 kvar av matchen genom Lucas Lindbäck.

IBK Luleås Toni Alamartin hade fyra assists, Linus Grönlund stod för tre mål och ett assist, Axel Hendler gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Adrian Ericsson gjorde två mål och totalt tre poäng och Lucas Lindbäck gjorde två mål och totalt tre poäng. Gamla Stans Robin Andersson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Gamla Stan har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. IBK Luleå har nio poäng.

Nästa motstånd för IBK Luleå är Öjebyn. Lagen möts söndag 9 oktober 13.00 i Kronanhallen. Gamla Stan tar sig an Sundsvall FBC borta lördag 8 oktober 15.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 IBK Luleå tog bortaseger mot Bergnäset