Jonathan Blomqvist avgjorde straffläggningen.
Bilder: Expressen
SSL

Highlihgts: Hagunda-AIK 7-6 ST

”Patetiskt, ynkligt, fegt. Vi är som ett gäng rädda barn” - sedan vände allt.

”Patetiskt, ynkligt, fegt. Vi är som ett gäng rädda barn” - så lät det i första periodpausen från Hagunda IF:s Isak Bengtsson i Expressens sändning efter att det stod 0-5 på tavlan. Därefter blev det alltså en stor scenförändring där Hagunda vann andra perioden med 3-0, och tredje ronden med 3-1, vilket tvingade fram ett straffavgörande där hemmalaget drog längsta strået.

Målvakten August Moberg blev stor matchvinnare. Han räddade inte bara två straffar i straffläggningen, utan även en straff mitt under matchen på ett mycket läckert sätt.

Innebandymagazinet satte betyg på samtliga spelare i matchen, läs betygen här.

“Vi inleder briljant, men Hagunda äter sig in i matchen. Vi ser ut att reda ut stormen inför slutminuterna, men Hagunda lyckas ändå trycka in kvitteringen och de får några enklar power play-lägen som hjälper dem att koppla grepp om spelet. Matchen går till slut till straffar och vi får tyvärr bara med oss en poäng, vi ville och skulle ha bärgat alla tre hem till Solna”, säger AIK-tränaren Magnus “Binge” Jäderlund till Innebandymagazinet.

Redaktörens kommentar: ”Hagunda kändes nästan klara för Allsvenskan i första perioden. Jag såg verkligen inte den här vändningen komma. Hagunda hade visserligen några ribbträffar i första perioden men AIK kändes tyngre på alla plan. Stort målvaktsspel av August Moberg, en tjurig Isak Bengtsson och en utomjordiskt hårt arbetande Felix ”Bullen” Abrahamsson var några av ingredienserna bakom vändningen. AIK har varit väldigt ojämna i sina prestationer hittills den här säsongen och extra mycket idag, de behöver hitta en högre lägstanivå.” //Henrik Jansson

Highlights

Hagunda IF7 - 6 e.str.AIK IBF
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror0 - 5, 3 - 0, 3 - 1, 1 - 0
Skott27 - 31 (5 - 15, 10 - 8, 9 - 6, 3 - 2)
Straffmål00:007-6Jonathan Blomqvist

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK