Bild: Expressen
Superligan

Highlights: Nacka-Åkersberga 5-3

Nacka vann 08-derbyt trots att Åkersberga sköt flest skott i alla tre perioder.

Åkersberga IBF vann skotten i alla tre perioder (7-8, 3-9, 10-11) men det var Nacka IBK som var effektivast, särskilt i första perioden där hemmalaget ryckte ifrån till en 3-0-ledning.

Med tanke på skottstatistiken så blev Stephanie Dalbjer en klar vinnare i målvaktsmatchen mot Maja Grusell med 89,3 i räddningsprocent mot 75.

Första målet var märkligt när Grusell först gjorde en jätteräddning, varpå klubban gick sönder på en försvarsspelare och Nacka fick en ny chans att sätta bollen.

Det här innebär att Nacka tog sina första poäng i årets SSL-säsong medan nykomlingen Åkersberga står kvar på noll.

Målvakt - Ut20:00 Maja Grusell

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam