#ibsilly
Daniek Kügerl, i tröja nummer 9.
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Värvar ytterligare en profil från Djurgården

ANNONS

Följer med flera lagkamrater till Tyresö Trollbäcken: "Han har sedan han kom in visat varför han belönades med kaptensbindeln i Djurgården".

Djurgården fick utså mycket spott och spe för sina insatser i Superligan förra säsongen. ”Järnkaminerna” åkte ut med dunder och brak, och det var inte bara folk utifrån som sågade laget – även de egna spelarna röt ifrån.

Efter 15-2-förlusten hemma mot Mullsjö så sa den vikarierande lagkaptenen Daniel Kügerl följande i Expressens TV-sändning:

– Vi försöker avsluta allting på bästa sätt. Det är för jävligt att det ska vara så här på den här nivån. Att vi har de här usla förutsättningarna. Vi åker land och rike runt och de gubbarna som är nere och tränar får skämmas. Det är bedrövligt. Det är en känga mot vår ledning och allting. Att de kan behandla oss så här illa. 

Han fortsatte sedan:

– Det har varit så här sedan augusti, september. Vi har haft en bruttospellista på 30-35 man. Man kommer och går, det är urusla förutsättningar. Bara du har två ben och två armar och kan springa så får du vara med i Djurgården och det är pinsamt för det här klubbmärket. 

En klar majoritet av Djurgårdens äldre spelare har sedan dess lämnat. Många har skrivit på för Herr1an-laget Tyresö Trollbäcken, som Patrik Schantz, Andreas Beckius, Patrik Kareliusson och Patrik Markus. 

Nu gör även just Daniel Kügerl samma klubbyte – han lämnar Djurgården för Tyresö Trollbäcken. Det meddelar klubben på sin instagram.

– Den som väntar på något gott brukar man säga. Vi har haft Daniel med oss i träning den senaste månaden och är nu väldigt glada att han äntligen blir Tyresöspelare, säger sportchefen Emil Schönhoff och fortsätter:

– I Daniel får vi in en spelskicklig, rutinerad, bolltrygg och tuff back som sätter fart på vårt anfallsspel. Han har sedan han kom in visat varför han belönades med kaptensbindeln i Djurgården och leder med såväl sitt spel som sin inställning. Vi är jätteglada att kunna krydda vår backuppsättning med Daniel och dessa egenskaper

Tyresö Trollbäcken har inlett säsongen i Herr1an östra Svealand med en en suddenseger borta mot Vallentuna (7-6) och sedan tre poäng hemma mot Hammarby (5-1). I morgon lördag väntar ett tippat toppmöte mot Uppsala Teknologer på bortaplan. 


Mira Markström öppnar säsongen med ett hattrick

Den här artikeln handlar om: