Endre förlorade mot Kalmarsund

Uddamålsseger för Kalmarsund som besegrade Endre

Det blev uddamålsseger för bortalaget Kalmarsund i matchen mot Endre i ICA Maxi Arena. Laget vann fredagens match i Superligan SSL dam med 6-5 (0-1, 3-1, 3-3).

Endre tog ledningen efter 19.49, genom Tilde Hållstam på pass av Anna Moberg. I andra perioden var det i stället Kalmarsund som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-3.

Tredje perioden slutade 3-3 och Kalmarsund vann matchen med 6-5.

Sara Waktel gjorde två mål för Kalmarsund och spelade dessutom fram till ett mål och Matilda Sjödin stod för tre poäng, varav två mål. Endres Ellen Bäckstedt gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

För Endre gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Kalmarsund är på tredje plats.

I nästa match, söndag 2 oktober, har Endre IBF Falun hemma i ICA Maxi Arena 12.30, medan Kalmarsund spelar hemma mot Pixbo Wallenstam 13.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Täby avgjorde matchserien mot Endre Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund