Warberg förlorade mot Pixbo Wallenstam
Montage
Matchrapport

Seger för Pixbo Wallenstam på bortaplan mot Warberg

ANNONS

Pixbo Wallenstam vann mötet med Warberg borta med 7-4 (2-2, 5-0, 0-2) på fredagen i Superligan SSL dam.

– Vi möter en riktigt bra motståndare. Jag tycker vi står upp bra i första perioden, men vår andra period kostar oss matchen. Vi måste vara mer påkopplade och inte falla in i att titta boll. Gör man det är Pixbo alldeles för bra, kommenterade Warbergs tränare Andreas Burman.

Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustafsson om matchen:

– Jag tycker vi kommer ut starkt men efter Warbergs första mål tappar vi det tålamod vi pratat om inför matchen. Jag tycker vi bjuder in Warberg i matchen som gör det bra. I andra perioden är vi mer bestämda i vårt spel och också mer effektiva. Jag tycker vi gör väldigt många bra byten i tredje perioden och att förlora den perioden med 0-2 känns surt. Förutom tre poäng så är vi nöjda med att kunna trycka på gasen och avgöra matchen i andra perioden.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Pixbo Wallenstam spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-7 genom tre mål av Emma Stenberg, ett mål av Klara Loneberg och ett mål av Alicia Svensson. Warberg var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-0 men Pixbo Wallenstam kunde hålla undan och vinna matchen med 7-4.

Emma Stenberg gjorde tre mål för Pixbo Wallenstam och Cajsa Elm gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Warberg har haft en tuff start på serien och har bara ett poäng efter tre spelade matcher. Pixbo Wallenstam har nio poäng.

Söndag 2 oktober möter Warberg Malmö FBC borta 15.00 och Pixbo Wallenstam möter Kalmarsund borta 13.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: